Mange vil hjelpe flyktninger fra Ukraina

Mange vil hjelpe flyktninger fra Ukraina, vi oppdaterer informasjonen når vi vet mer

Mange vil hjelpe!

TUSEN TAKK til alle som vil hjelpe de som har flyktet fra Ukraina. Frivilligsentralen samarbeider med kommunen og andre instanser om organisering av arbeidet med mottak av nye flyktninger. Dere vil bli kontaktet når ting er mer avklart.

HVORDAN HJELPE

Mange har henvendt seg til oss de siste dagene, responsen fra alle som ønsker å hjelpe er overveldende. Vi venter på nærmere informasjon om hvordan og når hjelpen skal organiseres og hva det helt konkret er behov for.  For de som har meldt seg som flyktningvenn vil vi arrangere et informasjonsmøte. Nærmere informasjon om tid og sted kommer senere.

Etter hvert blir det kanskje behov for noen som kan hjelpe til med å montere møbler, bli kjent i Vestby, hente en sykkel osv.  Noen skal gå på skole og vil trenge hjelp med lekser, lære norsk, få venner, bli med på håndballkamp, bli invitert  på kafe,  på kino, eller være med i sangkor osv. Mulighetene er mange.

Når vi vet mer, skriver vi om det på hjemmesiden og på facebook, eller ringer til de som har meldt seg.

Vi arrangerer to sydager på Frivilligsentralen hvor vi syr nett/poser til de nyankomne flyktningene. Se vårt arrangement på facebook eller her på nettsiden vår.

HVA KAN JEG ELLERS GJØRE?

Røde Kors, Leger uten grenser og andre organisasjoner opplyser at det mest fornuftige i dagens situasjon er å støtte organisasjonene med penger. Selv om vi skjønner at mange mener det godt med å gi bort klær og andre ting, er det beste å gi penger.

FRIVILLIGE VED VESTBY FRIVILLIGSENTRAL 

Hvis du melder deg som frivillig hos oss vil vi etter hvert registrere deg som frivillig. Da står du oppført i vårt register med navn, adresse osv. I tråd med personverninnstillingene (GDPR) kan du til enhver se hva vi har registrert om deg. Vi registrerer kun det nødvendigste, og deler ikke lister med noen andre, verken lister over frivillige eller lister over de som har meldt inn behov for hjelp.  

Alle våre frivillige skriver under en taushetserklæring. Frivillige kan ikke motta betaling for tjenester.   


                                                                 

2023 © Vestby frivilligsentral